Cursus Oldstars Athletic Skills Model

Op donderdag 29 juni organiseert Gemeente Den Haag de eerste editie van de Haagse Vitaliteitsspelen op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit is hét sport- en beweegevenement voor 50 plussers!

Voor sportverenigingen die nog geen Oldstars activiteiten aanbieden, maar wel interesse hebben om hun aanbod uit te breiden, is het mogelijk tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen een 1-daagse cursus te volgen, volgens het Athletic Skills Model (ASM). De cursus wordt aangeboden door gemeente Den Haag i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds en is kosteloos voor alle Haagse sportverenigingen en beweegaanbieders.

Het doel van de cursus is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om 50plussers op een verantwoorde wijze via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van 50plussers en bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau.

De onderdelen worden tijdens deze dag besproken, gedemonstreerd en gelijk in de praktijk gebracht tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen. De cursus is voor alle Haagse sportverenigingen en beweegaanbieders kosteloos (maximaal 2 deelnemers per vereniging/club of organisatie).

Programma

  • 09:00 uur (inloop met koffie/thee) en 09.30 start
  • Theoriegedeelte in besprekingsruimte
  • Praktijkgedeelte (buiten met de doelgroep tijdens de Vitaliteitsspelen)
  • Duur: 7 uur (hele dag)
Inschrijven opent in nieuw tabblad

 

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!