Cursus Oldstars Athletic Skills Model

Op donderdag 29 juni organiseert Gemeente Den Haag de eerste editie van de Haagse Vitaliteitsspelen op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit is hét sport- en beweegevenement voor 50 plussers!

Voor sportverenigingen die nog geen Oldstars activiteiten aanbieden, maar wel interesse hebben om hun aanbod uit te breiden, is het mogelijk tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen een 1-daagse cursus te volgen, volgens het Athletic Skills Model (ASM). De cursus wordt aangeboden door gemeente Den Haag i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds en is kosteloos voor alle Haagse sportverenigingen en beweegaanbieders.

Het doel van de cursus is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om 50plussers op een verantwoorde wijze via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van 50plussers en bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau.

De onderdelen worden tijdens deze dag besproken, gedemonstreerd en gelijk in de praktijk gebracht tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen. De cursus is voor alle Haagse sportverenigingen en beweegaanbieders kosteloos (maximaal 2 deelnemers per vereniging/club of organisatie).

Programma

  • 09:00 uur (inloop met koffie/thee) en 09.30 start
  • Theoriegedeelte in besprekingsruimte
  • Praktijkgedeelte (buiten met de doelgroep tijdens de Vitaliteitsspelen)
  • Duur: 7 uur (hele dag)
Inschrijven opent in nieuw tabblad

 

Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

Op maandag 12 augustus start de Tour de France Femmes, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, in Nederland. De eerste etappe start die dag in Rotterdam, …

Lees verder over: Fiets mee met de toertocht van de Tour de France Femmes

TeamNL Sport Experience

Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag is de zomer van 2024 een heuse Haagse Sportzomer. Deze activiteiten …

Lees verder over: TeamNL Sport Experience

Draag bij aan een positieve sportcultuur!

Deze maand draait het bij WSDH om het creëren van een positieve sportcultuur in Den Haag! Het doel is dat iedereen veilig en met plezier kan sporten.

Wist je dat WSDH …

Lees verder over: Draag bij aan een positieve sportcultuur!