We kunnen weer samen sporten!
Afbeelding
Den Haag blijft staan - valpreventie groepslessen

Den Haag blijft staan

Haagse stadsdelen Escamp, Laak, Haagse Hout en Loosduinen zijn afgelopen maanden het toneel geweest voor het project 'Den Haag blijft staan'. Ruim honderd senioren hebben een traject van twaalf weken afgelegd gericht op het veilig en zelfstandig blijven functioneren. Met het eind van blok 1 in zicht, presenteert de organisatie vanaf deze week het 2e blok van Den Haag blijft staan.

Met de interventie 'Den Haag blijft staan' probeert Den Haag extra aandacht te besteden aan het voorkomen van vallen bij ouderen. Met jarenlange ervaring van Sportief Plus en TIM Fysiotherapie op dit thema wordt met grote zorg vormgegeven aan het programma. “Het programma is een combinatie van bewustwording, kennis opdoen en daadwerkelijk bewegen. Het direct uitvoeren van opgedane kennis via bewegen draagt direct bij aan de mentale en fysieke conditie”, aldus Axel Quist, projectleider namens Sportief Plus.

Blok 2 online
De ruim honderd deelnemers van blok 1 werken toe naar het einde. De slot les vindt plaats in de laatste week van september en de organisatie is blij te kunnen vermelden dat inschrijven voor het nieuwe blok mogelijk is.

Vanaf 11 oktober start in de 4 stadsdelen Escamp, Laak, Haagse Hout en Loosduinen op 11 verschillende locaties een nieuw traject 'Den Haag blijft staan'. De eerste proefles is gratis, waar er kennisgemaakt kan worden met het volledige programma, de beweegcoach en de praktische invulling. Om vervolgens 12 weken achtereen de groepslessen te volgen.

Inschrijven
Deelname aan blok 2 van 'Den Haag blijft staan' kan worden bevestigd door een inschrijfformulier in te vullen op de www.denhaagblijftstaan.nl. Op de website vind je meer informatie over kosten en contactgegevens. 

Meer nieuws

Afbeelding
Sportproeverij Power '66

Wil jij weten welke sport bij jou past? Doe mee met de sportproeverij!

22 Oktober 2021
Afbeelding
mensen sporten

De Gemeente Den Haag wil voor alle Hagenaars een tof sport- en beweegaanbod neerzetten. En JIJ hebt hier invloed op! 

20 Oktober 2021
Afbeelding
Go Go Den Haag Streetsprints

Go Go Den Haag organiseert op verschillende plekken in Den Haag een Streetsprint. Ga de uitdaging aan en win een Go Go Den Haag gadget!

30 september 2021