Drie verenigingen op één sportpark

De gemeente Den Haag telt veel sportverenigingen en sportaanbieders. Nu gebeurt het regelmatig dat die aanbieders dichtbij elkaar zitten. Dan kun je elkaar gaan zien als concurrenten, maar het is veel slimmer om samen te werken. Op zowel sportief als op praktisch gebied kun je elkaar hierdoor goed versterken.

De Roggewoning

Op Sportpark de Roggewoning is hier zo’n samenwerking. Hier delen maar liefst drie verenigingen de grond: Hockeyclub HGC, Countryclub HCC Groen-Geel en voetbalclub Graaf Willem II VAC. Maarten van Hasselt, voorzitter van Groen-Geel: “We hebben vanuit de gemeente een gezamenlijk huurcontract voor de grond, dit hebben we in een stichting ondergebracht: De Roggewoning. Vanuit alle drie de verenigingen zitten hier twee bestuursleden in. We hebben gezamenlijk een energiecontract welke we onderverdelen met een verdeelsleutel op basis van ons gebruik van de accommodaties.”

“De velden worden op deze manier optimaal gebruikt. Overdag voor golf en cricket, ’s avonds voor trainingen en wedstrijden van voetbal en hockey en in het weekend voor alle sporten. Dat kan alleen met goede afstemming en samenwerking!”

____________

Dit artikel is afkomstig uit het magazine ‘Samen voor de Haagse sport’. Benieuwd naar de rest van het magazine? Lees hier verder.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!