Hoe vergoot je als sportclub jouw zichtbaarheid?

#1 Laat je communicatieactiviteiten niet regeren door de actualiteit

Om communicatie succesvol in te zetten binnen jouw vereniging is het noodzakelijk om te weten wat je met je communicatie wil bereiken. Het opstellen van doelstellingen en het bepalen van je belangrijkste doelgroepen vormt de eerste stap om de communicatie binnen jouw vereniging structureel naar een hoger niveau te tillen.

#2 Huisstijl

Een passende herkenbare huisstijl helpt de club op te vallen en de kernwaarden uit te dragen waarin de doelgroep zich kan herkennen.

#3 Selecteer de juiste communicatiemiddelen

Nu je weet welke doelstellingen je hebt en welke doelgroepen je wilt bereiken is het belangrijk om te kijken welke communicatiemiddelen en -kanalen daar het beste op aansluiten. Bevinden jouw leden zich vooral op Facebook, zet daar dan fors op in. Wordt jullie nieuwsbrief juist heel goed gelezen, zorg dan dat deze de belangrijkste n

#4 Zet een communicatiecommissie op

Wil je als vereniging echt stappen zetten met de communicatie dan is het advies om een communicatiecommissie op te zetten. Het liefst natuurlijk met leden die kennis en ervaring hebben op dit vlak. Een succesvolle communicatiecommissie houdt de kanalen goed in de gaten, heeft de verantwoordelijkheid voor de verschillende middelen goed ingericht én kan acties ook zelf oppakken.

#5 Wees naast deze basis ook creatief

Dus maak een introductievideo, organiseer een fotowedstrijd of andere campagne, maak gebruik van handige apps of tools om je content in te delen en te plannen, kijk welke communicatiemiddelen er (gratis) beschikbaar zijn in de wijk, etc.

____________

Dit artikel is afkomstig uit het magazine ‘Samen voor de Haagse sport’. Benieuwd naar de rest van het magazine? Lees hier verder.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!