TAC’90 en Roemer Visscher College bundelen krachten

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit bekende spreekwoord is zeker van toepassing op TAC’90 en het Roemer Visscher College. In stadsdeel Moerwijk trekken de sportclub en de onderwijsinstelling op verschillende fronten al langer gezamenlijk op. Zo maakt TAC’90 gebruik van de sporthal van de school (de stichting) en het Roemer Visscher College in de zomer van hun velden. In 2023 wordt er een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Beide partijen gaan samen het dak op om te verduurzamen en zo te zorgen voor een zonnige (duurzame) toekomst.

Begaan met de wijk

TAC’90 kent in totaal ruim vijfhonderd leden. Het Roemer Visscher College, een vmbo-school, heeft zo’n vierhonderd leerlingen. Onderlinge raakvlakken zijn er zeker. Zo voelen ze zich allebei verantwoordelijk voor het wel en wee op sociaal en maatschappelijk gebied in Moerwijk en dragen ze daar met verschillende initiatieven met liefde aan bij. Zo werken zowel TAC’90 als het Roemer Visscher College samen met de organisatie ‘Alleen jij bepaalt’ (AJB) die als doel heeft om overlastgevend en delinquent gedrag van jongeren in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar te voorkomen en te verminderen door ze een gestructureerde (sportieve) vrijetijdsbesteding aan te bieden. Het Roemer Visscher College biedt sinds kort onder meer twee keer in de week de opties voor een gratis ontbijt voor zowel eigen leerlingen, basisschool kinderen als inwoners van de wijk.

Samen het dak op

Verduurzamen is binnen TAC’90 een belangrijk thema. Bestuurslid Radjesh Maikoe: “Begin 2021 hebben we de drie velden, ons clubgebouw en de kleedkamers allemaal voorzien van led-verlichting en zo een flinke kostenbesparing weten te realiseren. Stapsgewijs proberen we ook de apparaten die veel stroom verbruiken te vervangen. We hebben nu een koelkast met een dubbele deur en we hebben een grote vriezer vervangen voor een tweedeurs vrieskast.” Het grootste project op het terrein van verduurzamen, het plan is om zonnepanelen en een boiler op de daken te plaatsen, staat echter nog op stapel. De handen zijn ineen geslagen met het Roemer Visscher College waarmee de sporthal wordt gedeeld. Vanuit Green2live is een projectleider aangesteld om alles in goede banen te leiden. “Zij weten precies welke weg je moet bewandelen en denkt echt met ons mee”, aldus Maikoe. Percy van Poelgeest, directeur Roemer Visscher College, ging graag mee in de eerdere goede ervaringen die TAC’90 met deze partij opdeed in het verduurzamingsstraject van de club. Bij het uitvoeren van de plannen ziet hij zeker ook een rol voor leerlingen van de school weggelegd. Van Poelgeest: “Voor de leerlingen van de techniek afdeling wordt inzichtelijk gemaakt hoe de nieuwe zonnepanelen zijn aangesloten en gemonteerd, zodat zij ook leren hoe dit in de praktijk gaat.”

Nieuwe kans

Samen optrekken in het kader van duurzaamheid brengt zeker ook nieuwe ideeën tot leven. Zo hebben TAC’90 en het Roemer Visscher College nog een ander plan in de kinderschoenen staan. Er wordt gedacht aan een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Zowel bij TAC’90 als het Roemer Visscher College grijpen ze immers graag kansen aan als die zich voordoen. –

Samenwerken?

Neem vooral contact op:
Voetbalvereniging TAC’90
Roemer Visscherstraat 108
(070) 887 30 59
tac90.nl

____________

Dit artikel is afkomstig uit het magazine ‘Samen voor de Haagse sport’. Benieuwd naar de rest van het magazine? Lees hier verder.

Ga het water op met Optimist On Tour!

Tijdens de TeamNL Sport Experience op het sportstrand van Scheveningen kun je het water op met Optimist on Tour!

Van 6 t/m 10 augustus staat het Haagse sportstrand …

Lees verder over: Ga het water op met Optimist On Tour!

Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Op dinsdag 13 augustus vindt de Haagse Kick-off van het EK Beachvolleybal vindt plaats op het sportstrand van Scheveningen.

Vanaf 17:00 uur kunnen volwassenen vrij …

Lees verder over: Kom naar de kick-off van het EK Beachvolleybal!

Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan

Er zijn dit jaar meer dan 700 kinderfietsen ingezameld tijdens de inzamelactie van Den Haag Fietst! Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar!

Ondanks dat de inzamelactie …

Lees verder over: Wegens succes verlengt: lever je fiets in voor het Kinderfietsenplan