Twee verenigingen, één clubhuis

De gemeente Den Haag telt veel sportverenigingen en sportaanbieders. Nu gebeurt het regelmatig dat die aanbieders dichtbij elkaar zitten. Dan kun je elkaar gaan zien als concurrenten, maar het is veel slimmer om samen te werken. Op zowel sportief als op praktisch gebied kun je elkaar hierdoor goed versterken.

Gedeeld clubhuis

In Voorburg delen Atletiekvereniging Sparta en Voorburg Cricket Club, beiden statutair in Den Haag gevestigd, hetzelfde complex met twee velden en één clubhuis. Dit hebben ze geregeld in een gezamenlijke beheerstichting. Karel Philipsen zit namens Voorburg Cricket Club in deze stichting.

“De primaire taak van de beheerstichting is het beheer van het clubhuis. We hebben samen één gemeenschappelijk gebouw, maar hierin hebben we allebei wel onze eigen kantine. Daarnaast maken we gedurende het seizoen wel eens gebruik van elkaars clubhuis. Bij grote toernooien bijvoorbeeld, dit stemmen we dan met elkaar af. Cricket is voornamelijk een zomersport, bij Sparta maken ze het hele jaar rond gebruik van de faciliteiten. De intensiteit en het gebruik van het clubhuis is per club en per seizoen anders, mede hierdoor werkt het goed.”

“Natuurlijk maken we goede afspraken en op basis van het aantal leden en gebruik van de faciliteiten per seizoen hebben we een verdeelsleutel voor de kosten, en met name energie, gemaakt. Vanuit beide verenigingen zitten er twee bestuursleden in de beheerstichting. We hebben statuten, een meerjarenbeleidsplan en onderhoudsplannen opgesteld. Aan de hand van een jaaragenda komen we een aantal keer per jaar samen om te overleggen.”

____________

Dit artikel is afkomstig uit het magazine ‘Samen voor de Haagse sport’. Benieuwd naar de rest van het magazine? Lees hier verder.

Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Iedereen wil zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ook bij een sportvereniging! Daarom vieren we wereldwijd van 7 t/m 13 oktober Coming Out Week. Er worden …

Lees verder over: Organiseer een activiteit tijdens Coming Out Week!

Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Op 18 en 20 juni vond de Haagse Schoolsport Olympiade plaats in en om de Sportcampus Zuiderpark. Meer dan 3000 achtste groepers van alle Haagse basisscholen deden deze …

Lees verder over: Terugblik Haagse Schoolsport Olympiade

Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!

Van 13 tot en met 18 augustus strijden de beste beachvolleyballers van Europa om de titel in het Beachstadium!

Klik hier om te zien wanneer Nederland in actie komt!

Kids …

Lees verder over: Het EK Beachvolleybal 2024 komt naar Scheveningen!